Doe je het of doe je het niet?

Tips bij het overstappen naar een nieuwe werkgever.

 

Je hebt een nieuwe baan, gefeliciteerd! Maar hoe weet je nou zeker of je de juiste keuze maakt? Of je hier gelukkig gaat worden of dat je in no-time de gordijnen in vliegt van je nieuwe leidinggevende of collega’s? In dit blog geven we je tips om te bepalen of je nieuwe werkgever bij je past.

 

Doe je huiswerk
Begin met onderzoek doen. Dat kan al zijn door de website en hun socialmedia-accounts eens door te spitten. Hoe communiceren ze met klanten, delen werknemers ook informatie, hoe “voelt” de communicatie? Natuurlijk zetten bedrijven online hun beste beentje voor, maar het geeft je een algemeen beeld. Check ook Glassdoor eens. Op deze site staan beoordelingen van voormalig werknemers.

Door op deze manier te onderzoeken wat de bedrijfscultuur is, krijg je een idee of het bedrijf bij je past. En heb je een beetje lef? Benader dan eens iemand die er gewerkt heeft, misschien zelfs wel in dezelfde functie of op dezelfde afdeling. Hou het wel open en vertel ook aan het bedrijf dat je wat nader onderzoek doet naar de bedrijfscultuur, zodat je zeker weet dat jullie een goede match zijn.

Bekijk de missie en waarden van het bedrijf
Bekijk tijdens je onderzoek ook naar de missie en waarden. Dit geeft een beeld van waar het bedrijf voor staat en wat ze belangrijk vinden. Als hun missie en waarden aansluiten bij jouw eigen waarden, kan dat een goed teken zijn dat het bedrijf bij je past. Met welke klanten werken ze samen, is duurzaamheid belangrijk, staat de werknemer centraal? Vraag naar wat jij belangrijk vindt en bekijk of je dit terugziet in de praktijk.

Bedrijfscultuur is bepalend
De meeste mensen stoppen niet bij hun werkgever omdat ze hun werk niet leuk vinden of de balen hebben van hun collega’s. Meestal is er een mismatch met de bedrijfscultuur. Een bedrijfscultuur laat zich lastig vangen in een paar woorden. Het gaat om hoe men met elkaar omgaat, wie je met elkaar bent en waar je voor gaat.

Toch zijn er wel factoren die kunnen bepalen of een bedrijf bij je past. Als je graag samenwerkt in een team, zoek dan naar een bedrijf met een samenwerkingsgerichte cultuur. Kan je niet tegen een competitieve sfeer, vraag dan gericht door op hoe successen tot stand komen en gevierd worden. Bedrijfscultuur is heel persoonlijk en moeilijk te meten, maar het is belangrijk om te weten wat voor jou belangrijk is en of je dit terugvindt bij je werkgever.

Past de leiderschapsstijl bij je?
Hoe kom jij het beste tot je recht en welke manier van leidinggeven hoort daar bij? Of je gelukkig wordt hangt voor een deel af van hoe je aangestuurd wordt. Heb je vrijheid nodig, dan ga je niet blij worden van een leidinggevende die micro-managet.

Wil je werken bij een bedrijf waar je input wordt gewaardeerd en er open communicatie is tussen de leidinggevenden en werknemers, zoek dan naar een bedrijf met een participatieve leiderschapsstijl. Dit houdt in dat de suggesties en feedback van de medewerkers gewaardeerd worden. Er is dan ook ruimte voor eigen inbreng en niet alles is in beton gegoten.

Hou je juist meer van duidelijke instructies en een overzichtelijke hiërarchie, dan past een autoritaire leiderschapsstijl misschien meer bij je. Door te weten wat voor soort leiderschapsstijl het bedrijf heeft, kun je inschatten of je op je plek gaat zijn bij je nieuwe werkgever.

Wat schuift het?
Er is meer in het leven dan geld en goede arbeidsvoorwaarden. Toch is het belangrijk om te weten wat je te wachten staat. Is er doorgroei mogelijk in salaris of blijft het zo ongeveer bij wat je nu verdient? Vind jij ontwikkeling belangrijk, onderzoek dan wat je nieuwe werkgever hieraan doet. Heeft professionalisering een serieuze plek in het beleid? Wordt het alleen beloofd, maar niet gedaan? Zorg dat je het weet. Misschien vind jij iets anders belangrijk; doorgroei in functie, flexibele werktijden, thuiswerken of de mogelijkheid om meer vrije dagen te verdienen. Past dit niet bij hoe jij graag werkt, dan levert dat op de lange termijn vaak ontevredenheid op.

Bekijk wat je werkgever doet aan loopbaanontwikkeling
We noemden het net al even: ontwikkeling. Als je een werkgever zoekt waar je langere tijd wilt werken, dan is ontwikkeling belangrijk. Er zijn maar weinig mensen die het prima vinden om weinig bij te leren. Bespreek dus welke loopbaanontwikkelingsmogelijkheden het bedrijf biedt. Dit hoeven echt niet gelijk hele opleidingen of enorme doorgroeitrajecten te zijn. Je kunt al denken aan trainingen, interne doorgroeimogelijkheden en mentoring. Wil je groeien en je vaardigheden verbeteren, zoek dan naar een bedrijf dat deze kansen biedt. Dit is ook een goede indicatie dat het bedrijf om werknemers geeft en bereid is te investeren in hun ontwikkeling.

De moeite waard
Bepalen of een bedrijf bij je past vraagt wel een investering. Je zult wat onderzoek moeten doen. En je moet ook jezelf goed kennen; weten waar je blij van wordt. Bedenk dat het de moeite waard is. De overstap naar een andere werkgever is een belangrijke beslissing. Een perfecte werkgever bestaat helaas niet, er zijn altijd wel dingen die niet helemaal bi je passen. Maar door deze tips mee te nemen in je keuze, maak je een weloverwogen beslissing en vergroot je de kans op succes.