Starter op de arbeidsmarkt? Zo zie je door de bomen het bos

Als starter op de arbeidsmarkt ligt de wereld aan je voeten lijkt het. Door krapte op de arbeidsmarkt heb je veel keuze. Maar dat kan het ook moeilijker maken om door de bomen het bos nog te zien. In dit blog vertellen we je hoe je slimme keuzes maakt. Ideaal als je net op de arbeidsmarkt bent, maar ook voor de “veteranen” handig.


Lees meer »

Vergroot je kans op sollicitanten met een laagdrempelig sollicitatieproces

Sollicitatieformulier invullen, drie documenten uploaden, account aanmaken voordat je kunt solliciteren. Het zijn allemaal hobbels die ervoor zorgen dat sollicitanten afhaken bij jouw sollicitatieprocedure. Hou het daarom simpel. Dit vergroot de kans op meer sollicitanten. In dit blog leggen we je uit hoe je een laagdrempelige sollicitatieprocedure neerzet.


Lees meer »

De meest gelezen blogs over recruitment en werk vinden van 2023

Wij houden van ons vak en daarom delen we het liefste zoveel mogelijk kennis met je. Ook in 2023 deden we dat met maar liefst 11 blogs over bijvoorbeeld werven in een krappe arbeidsmarkt, inclusief werven, onboarding, exitgesprekken en referral programma’s. Welke blogs vonden jullie nou het meest interessant? Ontdek het in de top 3 van meest gelezen blogs van 2023.


Lees meer »

Aan de slag met divers en inclusief werven

We vroegen laatst in een poll op LinkedIn waar je meer over zou willen lezen. Divers en inclusief werven kwam als winnaar uit de bus. En dat is niet zo gek. Voor bijvoorbeeld Gen Z is diversiteit vaak een absolute vereiste bij de keuze voor een werkgever. Bovendien vergroot je bij een divers personeelsbestand ook het aantal vaardigheden in je bedrijf. Je doet er dus goed aan om je te verdiepen in divers en inclusief werven. In dit blog vind je concrete tips om ermee aan de slag te gaan.


Lees meer »

Werven in een krappe arbeidsmarkt? Zo doe je dat

De arbeidsmarkt is krap, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om nieuw personeel te vinden. Je moet het alleen wel slim aanpakken en bijvoorbeeld niet alleen met werving bezig zijn als je vacatures hebt. In dit blog leggen we je uit hoe je kunt werven in een krappe arbeidsmarkt.


Lees meer »

Verbeter de candidate journey: 6 Tips voor werkgevers

Je hoort de term overal als het om werving en selectie gaat: de candidate journey. Een mooi woord voor de stappen die een sollicitant doorloopt tijdens een sollicitatie. Hoe prettiger deze stappen, hoe beter de journey. En hoe groter de kans dat je goede sollicitanten krijgt. In dit blog geven we je 6 eenvoudig toepasbare tips om jouw candidate journey te verbeteren.


Lees meer »