8 goede vragen om te stellen tijdens een exitgesprek

Overdracht gedaan, check. Laptop ingenomen, check. Afscheidsborrel gegeven, check. Je medewerker is klaar om naar een volgende werkgever te gaan. Toch? Nee, je bent het exitgesprek vergeten. Sla je deze stap over, dan mis je echt waardevolle informatie om je bedrijf of team te verbeteren. In dit blog geven we je voorbeelden van vragen die je kunt stellen tijdens het exitgesprek. Zo haal je er het meeste uit.


Lees verder »

5 vooroordelen over uitzendkrachten (en waarom ze onzin zijn)

Uitzendkrachten hebben geen binding met je organisatie, ze zijn minder gekwalificeerd en ze zijn zo weer weg als ze iets beters kunnen vinden. Er zijn hardnekkige vooroordelen over uitzendkrachten. Tijd om die eens te ontkrachten. Wij bemiddelen al jaren in uitzendkrachten en dat is niet voor niets.


Lees verder »

Doe je het of doe je het niet?

Tips bij het overstappen naar een nieuwe werkgever.

 

Je hebt een nieuwe baan, gefeliciteerd! Maar hoe weet je nou zeker of je de juiste keuze maakt? Of je hier gelukkig gaat worden of dat je in no-time de gordijnen in vliegt van je nieuwe leidinggevende of collega’s? In dit blog geven we je tips om te bepalen of je nieuwe werkgever bij je past.

 


Lees verder »

Referral programma

Hoe zet je een referral programma op? In dit blog leggen we je uit waar je rekening mee moet houden en krijg je voorbeelden van beloningen.


Lees verder »

Een goede motivatiebrief schrijven? Jij kan het ook!

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief? Heel uitgebreid, juist kort, som je je ervaring op, of laat je dat aan je cv over? Je motivatiebrief moet in ieder geval iets laten zien van wie jij bent en niet alleen van wat je kunt. Aan het einde van dit blog heb je concrete tips over hoe je dat kunt doen.


Lees verder »

Zo zorg je voor een goede werk-privé balans op de werkvloer

Waarom nemen mensen ontslag? Dat is in de loop der jaren door allerlei bedrijven onderzocht. Vrijwel altijd staan werkdruk en stress in de top 10. Er is meer werk dan mensen aankunnen, zonder dat er uitzicht op verandering is. Wil je mensen behouden, zorg dan dus voor een goede werk-privé balans.


Lees verder »