Flexibele schil: dit zijn de voordelen en zo kom je er aan

Met mensen werken is prachtig, maar ook onvoorspelbaar. Ziekte, zwangerschap, een andere baan. Ineens kan de situatie veranderen. Maar het werk gaat wel door. En ook het werk is in veel branches veranderlijk. Er zijn voorspelbare piekperiodes, maar door onderbezetting of arbeidsmarktkrapte kan de druk zomaar te hoog worden. Een flexibele schil helpt je om snel op en af te kunnen schalen wanneer het nodig is.


Lees meer »

Opvallend solliciteren doe je zo

Hoe zorg je er voor dat jouw sollicitatie opvalt? In positieve zin dan natuurlijk. Je hoeft je echt niet in allerlei bochten te wringen met filmpjes en websites. Ook met wat eenvoudige aanpassingen zorg je er al voor dat je opvalt. In dit blog delen we onze ervaringen met je.


Lees meer »

Omgaan met rouw op de werkvloer (met adviezen voor werkgevers)

“Werkgevers hebben vaak de beste bedoelingen, maar kunnen in hun onwetendheid net de verkeerde dingen zeggen of doen als iemand rouwt,” vertelt Jaqueline van Erve. Ze is casemanager verzuim en rouwbegeleider. We interviewden haar over hoe werkgevers om kunnen gaan met rouw op de werkvloer.


Lees meer »

Starter op de arbeidsmarkt? Zo zie je door de bomen het bos

Als starter op de arbeidsmarkt ligt de wereld aan je voeten lijkt het. Door krapte op de arbeidsmarkt heb je veel keuze. Maar dat kan het ook moeilijker maken om door de bomen het bos nog te zien. In dit blog vertellen we je hoe je slimme keuzes maakt. Ideaal als je net op de arbeidsmarkt bent, maar ook voor de “veteranen” handig.


Lees meer »

Vergroot je kans op sollicitanten met een laagdrempelig sollicitatieproces

Sollicitatieformulier invullen, drie documenten uploaden, account aanmaken voordat je kunt solliciteren. Het zijn allemaal hobbels die ervoor zorgen dat sollicitanten afhaken bij jouw sollicitatieprocedure. Hou het daarom simpel. Dit vergroot de kans op meer sollicitanten. In dit blog leggen we je uit hoe je een laagdrempelige sollicitatieprocedure neerzet.


Lees meer »

De meest gelezen blogs over recruitment en werk vinden van 2023

Wij houden van ons vak en daarom delen we het liefste zoveel mogelijk kennis met je. Ook in 2023 deden we dat met maar liefst 11 blogs over bijvoorbeeld werven in een krappe arbeidsmarkt, inclusief werven, onboarding, exitgesprekken en referral programma’s. Welke blogs vonden jullie nou het meest interessant? Ontdek het in de top 3 van meest gelezen blogs van 2023.


Lees meer »